Veelgestelde vragen

Algemeen

Welke IT-diensten leveren jullie?

Je kunt bij Master Solutions terecht voor de volgende maatwerk diensten:

○ Installatie, beheer & onderhoud van bedrijfsnetwerken

○ Beveiliging van zowel IT- als OT-systemen (Cybersecurity

○ Op maat gemaakte bedrijfssoftware

○ Het verzamelen, samenstellen en presenteren van bedrijfsgegevens (Business Intelligence)

Hoe lang bestaat Master Solutions?

Master Solutions is opgericht in 1999 als Master Network Solutions. In 2006 is het bedrijf uitgebreid met onze software-afdeling. Sindsdien voorzien we klanten van totaaloplossingen op IT-gebied.

Welke kwalificaties heeft Master Solutions?

We zijn ISO 9001 (Kwaliteitsmanagement) en ISO 27001 (Informatiebeveiliging) gecertificeerd. Daardoor ben je als klant verzekerd van continue verbeterprocessen en de hoogste graad van beveiliging.

Wat voor bedrijven werken samen met Master Solutions?

Onze huidige partners bestaan voor een groot deel uit warmte- en energieleveranciers, inspectiebedrijven en klein-tot-middelgrote zakelijke dienstverleners.

Voor welke branches levert Master Solutions oplossingen?

Omdat digitale technologie niet meer weg te denken is uit ons dagelijks leven, zijn onze diensten en producten zo ontworpen dat ze in elke branche toe te passen zijn.

Diensten

Bieden jullie 24/7 support?

Standaard ben je bij onze producten verzekerd van support tijdens kantooruren; van maandag t/m vrijdag, 08:30 – 17:00.

Is continuïteit van levensbelang voor je business? Dan bieden we ook Gold Support voor 24/7 ondersteuning.

Wat is de responstijd van jullie servicedesk?

Als je ons belt, heb je binnen een minuut een medewerker aan de lijn. Dan bepalen we samen de prioriteit van je vraag, wat er moet gebeuren om je weer op weg te helpen en hoe lang dat ongeveer gaat duren.

Hoe gaan jullie om met beveiliging en databescherming?

De roots van ons bedrijf liggen in netwerkbeveiliging. Daarom zijn al onze services standaard voorzien van cybersecurity-maatregelen.

Master Solutions is ISO-gecertificeerd voor informatiebeveiliging (ISO27001) en we beschikken over onze eigen servers. Daardoor hebben we de updates, beveiliging en back-up geheel in eigen hand. Voor de opslag van uw bedrijfsdata zijn we dus niet afhankelijk van derde partijen zoals Microsoft of Amazon. Zo kunnen we onze eigen, beproefde cybersecurity-maatregelen toepassen.

Onderhouden en monitoren jullie bedrijfsnetwerken actief?

We updaten al onze apparatuur periodiek. Daarnaast houden we het netwerkverkeer 24/7 in de gaten en gebruiken we tools die automatisch reageren in verdachte situaties.

Helpen jullie ook met de aanschaf van hard- en software?

Jazeker. Als je aan ons aangeeft wat je nodig hebt om lekker te werken, dan zorgen wij ervoor dat dit allemaal kant-en-klaar bij jou wordt afgeleverd.

Bieden jullie ook personeelstraining aan?

Master Solutions biedt Cybersecurity Awareness-trainingen aan om je personeel weerbaar te maken tegen aanvallen en data-lekken.

Als mijn bedrijf groeit of krimpt, kan ik het contract dan tussentijds aanpassen?

Al onze diensten en producten zijn per maand op- of af te schalen. Zo weet je zeker dat je altijd precies betaalt voor wat je gebruikt.

Software

Wat kost het ontwikkelen van onze eigen software?

Dit valt niet zo makkelijk te zeggen. Het hangt er namelijk vanaf wat voor software je nodig hebt. Wat moet het programma kunnen? Moet er gegevensuitwisseling plaatsvinden met andere software?

Als je benieuwd bent wat maatwerk software je gaat kosten, neem dan contact met ons op. Dan spreken we je idee met je door en kunnen we je een vrijblijvende offerte sturen.

Hoe lang duurt het ontwikkelen van onze eigen software?

Net als de kosten, hangt ook de duur van de ontwikkeling erg af van wat voor software je nodig hebt. Sommige programma’s zijn eenvoudiger om te ontwikkelen dan anderen.

Bij het bespreken van je idee, geven we gelijk aan hoe lang de ontwikkeling ongeveer gaat duren.

Hoe gaat het ontwikkelen van maatwerk software?

Software is nooit een doel op zich. Het is een hulpmiddel om doelen te bereiken. Daarom kijken we altijd eerst goed naar jouw vraag en brengen we je werkprocessen in kaart. Is maatwerk software wel de oplossing om tot je doel te komen, of kunnen we je dit op een andere manier bereiken?

Als we samen besluiten dat maatwerk software inderdaad de juiste oplossing is, beginnen we allereerst met het technisch ontwerp. Daarna gaan we de software bouwen en vervolgens testen met de beoogde gebruikers. Dit doen we allemaal in korte sprints met duidelijke oplever- en beslismomenten. Zo blijf jij nauw betrokken bij het hele proces en weet je zeker dat je een eindresultaat krijgt wat het beste werkt voor jouw werkproces.

Hoe wordt mijn data van door jullie ontwikkelde applicaties beveiligd?

Master Solutions is ISO-gecertificeerd voor informatiebeveiliging (ISO27001) en we beschikken over onze eigen servers. Daardoor hebben we de updates, beveiliging en back-up geheel in eigen hand. Voor de opslag van uw bedrijfsdata zijn we dus niet afhankelijk van derde partijen zoals Microsoft of Amazon. Zo kunnen we onze eigen, beproefde cybersecurity-maatregelen toepassen bij uw gebruik van de software.

nl_NLDutch